10 Aralık 2008 Çarşamba

tatil benim neyime...


Tatil diye diye kudurdum ya, ondan işte... Pek istedim, aman pek heveslendim, 10 gün evde mal gibi otururum da yine de sıkılmam yeter ki tatil olsun işe gitmeyeyim, Gestapo patronumu görmeyeyim dedim ya. "Bayram bi' gelsin, her günü ayrı hayat, oh ne rahat, sefam olsun" dedim ya, ah ondan belki de... İş yok, güç yok, dert yok, tasa yok, sabahtan akşama kafa dinlemece, yan gelmece, nefis anne yemekleri yemece, göbek şişirmece, "işte cennet"... Gibi dimi? Hah ha ha! mutluluk kolay mı sandın cicim, ben sandımdı, yanılmışım. Sen böyle amaçsız koyun gibi mutlu, mesut, şuursuz gülüp eğlenirken sinsi ve sebepsiz bir sıkıntı küçük sessiz adımlarla gıdım gıdım yaklaşıyor, yaklaşıyor, yaklaşıyor (korku filmi ambiyansı şeklinde) ve bir anda flaş çakar gibi yanıbaşında bitiveriyor. Edepsiz ya, bi' de "nassı yedim koca tatilini" der gibi pişkin pişkin sırıtıyor. Ah bileydim düşer miydim bu hallere, heveslenir miydim bu tatile? Ev tatili, çokca yatma, bolca semirme tatili, bana göre değil imiş. Maksimum 2 günden sonra afakanlar yanıma yanıma koşuyor, darallar orama burama yapışıyor, duvarlar giderek daralıyor "aah ne yapsam", "offf günler ne uzun", "ay bi koşsam mı", "oy yoksa yürüsem mi", "kitap, kitabım nerede?" diye diye günlerim geçiyor, ah gençliğim çürüyor şu tatilde (bunu ben mi dedim)... Evde yatarmışmış, 10 gün şuuru yitik dolansa da koymazmışmış: Yok, tutmadı kehanet, kedimsiz, "fiti"msiz, kardeşimsiz hareketsiz ev tatili bana uymadı... Bekle Gestepo'm patronum amirim az kaldı, topu topu bir kaç gün sonra sen elinde kırbaç, ben bileğimde zincir mutlu mesut bir ofiste geçinir gideriz. Dediğin gibi: "Tatil bizim neyimize, geliyorum bekle"... :( :

Herkese mutlu bir tatil dönüşü dilerim... Hava atanı yolarım... :)

4 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Eh, fazla dert etme.:) Biz de o şekil bir yana yat, çamura bat debelenmesi içinde günleri geçirdik, geçiriyoruz.
:))

uçuşuk dedi ki...

şimdi gurbette bir hasımı görmüş gibi oldum, yalnız olmamanın sevinci... :)

Arzu Çur dedi ki...

Anne yanından geliyorum ben de. Amma velakin hiç de öyle krizlere girmediğim gibi bir bu kadar daha zaman olsa bir bu kadar daha kalırdım.

Neyse, döndük işte evlerimize. Pazartesi akşamı "haftasonu ne zaman gelcek yaaa?" diye sızım sısım sızlanır iken görmek isterim bi de seni:)

uçuşuk dedi ki...

Arzu, bugün pazartesi ve "haftasonu ne zaman geliceeeek!"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...